Адвокат породице Оливера Ивановића за Спутњик каже да је скептичан према информацијама које се пласирају у косовској штампи, а тичу се хапшења четири Србина која се сумњиче за Ивановићево убиство.

Припадници Росу упали су рано јутрос у северни део Косовске Митровице и ухапсили четири особе српске националности, од чега троје под сумњом да су умешани у убиство Оливера Ивановића. За петом особом осумњиченом да је ометала припаднике полиције у обављању дужности још се трага. Канцеларија тужилаштва саопштила је да је хапшењу претходио налог специјалног тужилаштва, односно дирекције за истраживање злочина.

Да ли је овде заиста реч о потенцијалним кривцима за убиство Оливера Ивановића или о нечему другом?

Адвокат Небојша Влајић, правни заступник породице Ивановић, каже да је о свему обавештен из медија.

„Једина информација о овоме потиче из албанске штампе, тако да нисам ни сигуран колико је све то веродостојно и да ли је истинито“, каже Влајић.

Он напомиње да је уверен да не постоји човек у Србији који не жели напредак у истрази о убиству Оливера Ивановића и да се убица открије.

„Међутим, да ли је ово пут ка томе и да ли је ово то, у то нисам сигуран. Немам још никаквих званичних информација“, додаје наш саговорник.

Косовске специјалне снаге ухапсили су Драгишу Марковића, Сашу Ћуричића, Марка Рошића и Недељка Спасојевића. Трага се за Миланом Радојчићем, замеником косовске полиције.

Припадници Росу упали су у њихове станове, брутално их тукли пушкама и ногама, а потом су их одвели у непознатом правцу.

Српски политичар Оливер Ивановић убијен је испред седишта своје странке у Косовској Митровици 16. јануара ове године.

Спутњик

Тагови: ; ; ; ;