Истрага ће открити детаље бекства бившег македонског премијера Николе Груевског, али остаје питање како су четири земље, наши пријатељи, то дозволиле, навео је актуелни премијер Македоније Зоран Заев.

премијер Македоније Зоран Заев

Зоран Заев је током посете Струмици поручио да «јавност очекује да веома брзо буде информисана шта се тачно догодило у Македонији у вези са бекством бившег премијера», преноси МИА.

«Мене је информисало Министарство спољних послова Македоније и знам докле се стигло и верујем да ће веома брзо јавности бити саопштени детаљи о томе шта се догађало у Македонији, будући да знамо шта се догађало у – Албанији, Црној Гори, Србији и Мађарској», рекао је македонски премијер.

Пита се како се то догодило у време, како је рекао, када је македонско друштво, македонски парламент озбиљно усредсређен с огромном инспирацијом на право да се постане чланицом ЕУ и НАТО-а.

«Остаје питање како то да су наши пријатељи, четири земље, то дозволиле и свакако остаје питање у вези са те три земље чланице НАТО-а, које се воде владавином права, кажем то под наводницима, у време када је македонско друштво, македонски парламент озбиљно усредсређен с огромном инспирацијом на право да се постане чланицом ЕУ и НАТО-а, да му се деси», рекао је Заев.

Уз речи «таман посла» демантовао је медијске наводе да је са Николом Груевским комуницирао непосредно пре него што је овај напустио Македонију, додајући да је ту информацију већ демантовао у медијима који су је објавили.

«Таман посла, испашће још да смо се заједно то договарали. Откако сам постао премијер, годину и по дана, са господином Груевским немам никакве контакте», навео је Заев.

Танјуг

Тагови: ; ; ;