11. децембра народни посланици у британском парламенту ће морати да одговоре на питање да ли подржавају предложену верзију Брегзита

Када би се гласање одржало данас, план премијера би био одбијен. Било би право чудо ако би за две недеље резултат био другачији. У таквој пат позицији, Меј изгледа да покреће сопствену председничку кампању. Само овде, за разлику од стандардних избора, гласају 649 посланика. Водећи људи из екипе Терезе Меј већ су позвали посланике Лабуристичке странке на индивидуалне интервјуе. Све у циљу уписа најмање 20-30 гласова из опозиције.

На дневном реду су стварне политичке расправе. У табору Мејеве, озбиљно се ради на плану да оспоре Џеремија Корбина. Телевизијске дебате би требале бити последњи адут у рукама Мејеве и дан или два пре самог гласања. Невероватно је оно докле је Меј спремна да иде, посебно знајући да она не воли телевизијске дебате. На крају крајева, актуелни британски премијер је пажљиво избегавала појављивање на телевизији током ванредних избора 2017.

Потом су странку на дебатама представљали разни чланови кабинета. Таква жеља за дебатом може се претворити у озбиљан проблем. Лако је претпоставити да ће Корбин користити платформу и оде даље од теме Брегзита.

Тагови: ; ;