Шта се крије иза Порошенковог „веселог“ говора (видео)

Корисници друштвених мрежа су скренули пажњу на чудно понашање председника Украјине Петра Порошенка током пуштања у рад железничке линије која спаја Кијев и аеродром Бориспољ.

Петро Порошенко ( фото : Лола Ђорђевић)

На снимку телевизије „112 Украјина“ се види како се веома расположени украјински председник неразговетно обраћа поводом отварања трасе. Чиновници који су стајали иза њега, укључујући премијера Владимира Гројсмана, нису могли да суздрже осмех. Корисници друштвених мрежа сумњају да је Порошенко био пијан.

„Одмах се посумњало да је Петро Александрович пијан, а на 11 секунди снимка, када је он почео да говори о ’епл пеју‘ и вај-фају, постало је јасно — Петро Алексејевич је пре говора нешто попио. То је дивно“, написао је Александар Волков на Фејсбуку.

„Шта хоћете, то није прошло без пола литра“, нашалио се Илгар Бадалов.

Неки су покушали да „оправдају“ понашање украјинског председника.

„Пробајте на мразу да стојите и говорите 10-15 минута. Свима би се језик заплео“, приметио је Рос Резников.

„У вагону је највероватније било хладно и морао је да се греје свим доступним средствима“, претпоставио је Дмитриј Снитко.

Председников говор је прокоментарисао и бивши портпарол СБУ Станислав Речински.

„Он очигледно у последње време говоре држи пијан. У Чернигову му је језик такође заплитао“, написао је он на Фејсбуку.

Већ наредног дана воз који је ишао из украјинске престонице ка аеродрому Борисопољ се покварио. Воз није могао да упали, па су неки путници морали да изађу како би успели да стигну на свој лет.

Спутњик