Ексклузивно: Амбасада САД упозорила – могући терористички напади у Црној Гори

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Подгорици упозорила је своје америчке држављане на могуће терористичке нападе у Црној Гори, током предстојећих празника.

Ексклузивно: Амбасада САД упозорила – могући терористички напади у Црној Гори

„Током празника, сигурносне мере у Црној Гори остају повећане услед претњи међународних терористичких група и појединаца широм Европе инспирисаних екстремистичком идеологијом. Екстремисти настављају да се фокусирају на туристичка места, тржне центре, аеродроме, ресторане, верске објекте, места транспорта“, упозорили су из Амбасаде САД имејлом своје грађане.

Амерички држављани се саветују на посебан опрез приликом посета фестивалима или неки другим празничним дешавањима, верским објектима и мјестима масовних окупљања. Такође, саветују се да још једном размотре своје личне безбедоносне планове, буду свесни своје околине, те да прате локалне медије како би били обавештени о новостима.

Подсетимо, Црна Гора није била потенцијална мета никаквих напада све до њеног уласка у НАТО прошле године.

Власти Црне Горе своје грађане нису упозориле ни на шта, па ни на овај податак да је Црна Гора под повећаним мерама безбедности.

Иако су поједине општине, посебно на приморју припремиле дочеке Нове године на градским трговима, иако предстоји и традиционално налагање Бадњака наши грађани нису упозорени да би могли бити угрожени приликом посета верским објектима или догађајима прославе предстојећих празника.

Остаје отворено питање зашто Влада не упозорава своје грађане, да ли зато што не жели да призна да је чланство у НАТО угрозило безбедност Црне Горе, или зато што о безбедности грађана уопште не брину.

ИН4С

Коментари: