Француско МСП упозорило навијаче ПСЖ-а: Крећите се дискретно, без групних окупљања, и клупских обележја

Како се ближи реванш меч Лиге шампиона између Црвене звезде и Пари Сен Жермена, тако се диже и тензија у Француској. Овај меч је на програму следећег уторка у Београду на стадиону „Рајко Митић“, а Министарство спољних послова Француске је на својој званичној интернет-страни упутило необично детаљну информацију за навијаче ПСЖ.

Француско МСП упозорило навијаче ПСЖ-а: Крећите се дискретно, без групних окупљања, и клупских обележја

Наиме, ова информација више подсећа на строго упозорење, са детаљима који чак превазилазе уобичајене савете пред утакмицу високог ризика, а подсећа се да постоји ризик од избијања нереда, јер је непосредно после прве утакмице у Паризу 3. октобра без икаквог повода нападнута група навијача Звезде.

Француско МСП упозорило навијаче ПСЖ-а: Крећите се дискретно, без групних окупљања, и клупских обележја

Француски држављани који желе да присуствују мечу Црвена звезда – Пари Сен Жермен 11. децембра у Београду моћи ће да уђу на стадион искључиво са улазницом која је купљена преко званичног сајта ПСЖ. Упозоравају се присталице ПСЖ из Француске, као и француски држављани који су настањени у Србији, а навијају за овај клуб, да се неколико дана пред меч, а поготово на дан утакмице не крећу Београдом или већим српским градовима са јасним обележјима ПСЖ. Препоручујемо крајњу дискретност и избегавање окупљања у већим групама – каже се, између осталог, у упозорењу МИП Француске, које је, иначе, препоручило и новинарима француског листа „Екип“ да не долазе у Београд, јер су објавили детаље о сумњама у исход првог меча у Паризу (6:1).

Истовремено, ово министарство је објавило и детаљан списак најважнијих телефона у Србији на којем се, осим контакта амбасаде Француске у Београду, налазе и бројеви полиције, Хитне помоћи, ватрогасаца, чак и телефон службе Хидрометеоролошког завода Србије.

Занимљиво је да је објављен и списак здравствених установа, ургентних центара у Београду, Нишу и Новом Саду, као и списак неколико приватних клиника у Београду, па чак и апотека које раде 24 сата дневно.

СЕЋАЊЕ НА ТАТОНА

У Француској се, у припреми пута навијача ПСЖ, јавност подсећа на трагичан догађај из септембра 2009.

Тада је пре утакмице Лиге Европе Партизан – Тулуз, у тучи на Обилићевом венцу повређен француски навијач Брис Татон, који је неколико дана касније преминуо у Београду од задобијених повреда.

http://www.novosti.rs/

 

 

 

Коментари: