Из притвора у политику: Ивица Тодорић најавио да ће се политички активирати да би“променио катастрофални положај Хрватске“

Бивши власник Агрокора Ивица Тодорић, који је осумњичен за милионске малверзације у својој некадашњој компанији, најавио је да ће се политички активирати.

Из притвора у политику: Ивица Тодорић најавио да ће се политички активирати да би"променио катастрофални положај Хрватске"

У саопштењу за јавност које је објавила телевизија Н1, Тодорић је навео да ће то учинити да би „променио катастрофални положај Хрватске“.

„Данас, након две године мандата Владе Андреја Пленковића, Република Хрватска је социјално, друштвено и економски потпуно уништена, девастирана, имамо хаос и диктатуру, свакодневно гледамо разарање институција, најлошија смо чланица ЕУ, задњи смо по свим показатељима, на самом смо дну. Република Хрватска данас није земља знања, владавине права, није земља која брине о демографском статусу, економском положају грађана нити саме државе“, написао је Тодорић у саопштењу.

Он је додао и да су прошле две године „од почетка отимачине Агрокора, монструозног криминалног пројекта невиђеног у историји овога дела ЕУ“, што је, како је навео, најбољи пример коруптивне антинационалне власти.

„Сам сам се борио и даље се борим истином и чињеницама против криминала који је проведен над мојом компанијом, мојим сарадницима и нада мном“, навео је Тодорић.

Бивши власник Агрокора Ивица Тодорић недавно је пуштен из притвора пошто је уплатио кауцију у висини од милиона евра.

Његова одбрана је рекла да су у прикупљању кауције помогли пријатељи и родбина.

Некада најмоћнији хрватски привредник изручен је 7. новембра Хрватској из Велике Британије после годину дана од када је побегао у ту земљу по избијању афере Агрокор у којој је осумњичен да је незаконито прибавио 1,142 милијарде куна.

Тужилаштво је у октобру прошле године покренуло истрагу у случају Агрокор којом је обухваћено 15 особа, углавном бивших чланова управног или надзорног одбора концерна, као и двоје запослених у ревизорској кући Бејкер Тили која је радила ревизорске извештаје за Агрокор.

Првоосумњичени је Ивица Тодорић, а међу осумњиченима су и његови синови, Иван и Анте. Сумња се да су заједно с осталим осумњиченима оцу, Ивици Тодорићу, омогућили прибављање више од 1,142 милијарди куна противправне добити, преноси Танјуг.

 

 

 

Коментари: