Сво време «америчка машинерија демократије» постоји да би штитила доларску пирамиду чак и по цену невиних жртава као што се управо дешава у Донбасу,изјавио је члан Академије наука и пуковник Едуард Родјуков а преноси «Независимаја газета».

Према његовим речима дуго се може тражити узрог ескалације сукоба у Донбасу али главни је што је Вашингтон осетио милијарде долара које одлазе од његових гладних руку и то не било где него баш у Русију.

«План САД никако није регулисање кризе у Азовском мору. Вашингтон се прикрива иза антируских санкција како би осујетио енергетске планове Русије којима се САД потискују са европског тржишта»- рекао је пуковник.

Такве санкције су немогуће без ескалације сукоба у Украјини па САД  с радошћу «уводе демократију» у Украјину,напоменуо је Родјуков.

Он је такође подсетио да је украјински председник Петро Порошенко уплашио земљу због  да ће Москва заузети Бердјанск и Мариупољ. У пракси то је резултирало баналном мобилизацијом елитних трупа, које су распоређене у Донбасу. Међутим, ни САД нити НАТО не реагују на оно што се дешава на линији конфликта, где су украјинске снаге већ добили највећи степен борбене готовости.

 

Тагови: ; ;