Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић обишли су припаднике 37. механизованог батаљона Треће бригаде Копнене војске у касарни «Топлички устанак» у Куршумлији, а након тога и припаднике Војске Србије на бази «Велики трн“ у Копненој зони безбедности.

Александар Вулин (Фото : Лола Ђорђевић)

Александар Вулин је, након обиласка, истакао да је у Копненој зони безбедности стање мирно и под потпуном је контролом наше војске.

«Све наше јединице испуњавају све своје задатке, спремне су да спроведу свако наређење и да заштите наш начин живота, мир и сигурност сваког становника Републике Србије», истакао је Вулин.

Командант 37. механизованог батаљона потпуковник Грујуца Вуковић истакао је да на бази «Велики трн» припадници тог батаљона обезбеђују административну линију у зони одговорности базе.

«Основни задатак припадника батаљона и саме базе «Велики трн» је спречавање илегалних прелазака преко административне линије. На базу долази потпуно оспособљено, обучено и мотивисано људство. Сви припадници батаљона, а посебно састав базе на којој се налазимо, су оспособљени и спремни за извршавање свих задатака који су додељени од претпостављене команде», нагласио је потпуковник Вуковић.

У касарни «Топлички устанак» министар Вулин и генерал Мојсиловић присуствовали су приказу обуке 37. механизованог батаљона, а затим су обишли и спомен-обележје погинулим припадницима војске у агресији НАТО и богослужбени простор.

У бази «Велики трн» министар одбране и начелник Генералштаба присуствовали су приказу рада органа обезбеђења, а данашња посета била је прилика и за разговор са војницима на тој бази. Данашњем обиласку присуствовао је и командант Треће бригаде пуковник Слађан Стаменковић.

РТС, МУП

Тагови: ;