Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић, уз подршку НВО „мали Велики људи“ свечано је уручио новогодишње пакетиће деци и младима из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Београд.

Новогодишњи пакетићи за децу из Звечанске( фото : Лола Ђорђевић)

Ђорђевић је овом приликом најавио и поклоне за свих 1800 малишана система социјалне заштите, као и реновирање одмаралишта за децу из Србије у Црној Гори, за шта је ресорно министарство обезбедило 30 милиона динара.

Он је рекао да свако дете у Србији заслужује да буде награђено пакетићем на крају године и да ресорно министарство посебну бригу посвећује управо најмлађима.

Новогодишњи пакетићи за децу из Звечанске( фото : Лола Ђорђевић)

Измамити осмех на дечјим лицима је нешто што нема цену. Зато ћемо се трудити да и у свакој наредној години њихових осмеха буде све више. Данас смо окупили тридесеторо деце која су заслужила да први добију поклоне, али то не значи да новогодишње пакетиће неће добити и сва остала деца која су корисници установа социјалне заштите, поручио је министар.

Ђорђевић је истакао да ће 21 установа у Србији, односно 1800 малишана ове године добити новогодишњи поклон, упутивши позив заинтересованим друштвено одговорним компанијама да се прикључе овој акцији.

Захвални смо НВО „мали Велики људи“ који годинама уназад пружају радост деци којој је она преко потребна. Драго нам је што смо уз њихову  подршку успели и ове године да обрадујемо наше малишане, рекао је министар.

Новогодишњи пакетићи за децу из Звечанске( фото : Лола Ђорђевић)

Влада Републике Србије одобрила је Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да реновира одмаралиште Црвеног Крста за децу из Србије, које се налази у Баошићима у Црној Гори. Обезбедили смо буџет од 30 милиона динара. Одмаралиште је последњи пут реновирано 1982. године. Водимо активну бригу о најмлађима и ово је још једна лепа вест, истакао је министар.

Марија Петровић Вујиновић из НВО „мали Велики људи“ подсетила је на то да већ 16 година спроводе акцију „Санке Деда Мраза“ за децу са сметњама у развоју која живе у институцијама социјалне заштите.

То је највеселија манифестација у години, јер су присутни Деда Мраз и други костимирани глумци са којима обилазимо све градове у којима постоје домови за децу са сметњама у развоју, правимо новогодишње представе и делимо поклоне, рекла је Вујиновић.

Новогодишњи пакетићи за децу из Звечанске( фото : Лола Ђорђевић)

Директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Београд Зоран Милачић изразио је задовољство тиме што су деца из ове установе присутна на свечаној додели пакетића.

Поклон је драг, али је много драже што смо препознати као неко ко брине о деци и што заједно делимо новогодишње радости. Верујем да ће се то наставити и у будућности, поручио је Милачић.

 

 

Тагови: ; ; ;