У последњем колу групне фазе Лиге Европе у резултатски безначајном мечу Динамо из Загреба и Андерлехт су одиграли нерешено 0:0.

Репрезентативац Босне и Херцеговине и српски фудбалер Огњен Врањеш није допутовао у Загреб на утакмицу свог Андерлехта против Динама у последњем мечу групне фазе Лиге Европе.

Према првим информацијама није у питању повреда, већ клуб из Белгије није желео Врањеша да води у Загреб због честих испада на националној и верској основи.

– Огњен Врањеш је био жељно ишчекиван у Загребу. Ни Хрвати му не опраштају његову тетоважу на руци Момчила Ђујућа (српског четника у Другом светском рату) и начин на који је у прошлости изазивао загребачку публику када је показао дрес Црвене звезде након меча Динама и Шерифа давне 2010. године у Загребу у микс зони Максимира. Андерлехт је био веома паметан да Врањеша остави кући. Стадион ће бити пун, а Загреб ће са својим најјачим тимом – пише један белгијски портал.

Подсетимо, Врањеш је са тадашњим клубом Шерифом избацио Динамо из Лиге шампиона након пенала на Максимиру. Тада је испод дреса носио мајицу Делија, навијача Звезде.

Такође, пре нешто више од месец дана Ливерпул је одлучио да у Београд не поведе Ђердана Шаћирија, јер је он на Светском првенству у Русији политички провоцирао навијаче Србије када је постигао гол показивајући албанског орла који симболизује Велику Албанију.

Hotsport

Тагови: ; ;