Француска партија Национални фронт осуђује проширење санкција ЕУ Русији и залаже се за конструктивне односе са Москвом, изјавио је потпредседник партије Луј Алио.

„Нема никаквих разлога за продужење ових санкција. Ми се залажемо за успостављање мирољубивих и конструктивних односа са Русијом… Због тога их (санкције) осуђујемо“, рекао је Алио новинарима након састанка са копредседником организационог одбора Међународног економског форума на Јалти Андрејем Назаровом у Народној скупштини Француске.

Састанку је присуствовала и лидерка Националног фронта Марин ле Пен, градоначелник Јевпаторије Андреј Филонов и директор Фондације ЈМЕФ, потпредседник „Пословне Русије“ Рустам Муратов.

Односи Русије и западних земаља су се погоршали због ситуације у Украјини и око Крима. Запад је, оптужујући Русију за мешање, увео санкције, Москва је предузела контрамере, повела политику замене увоза и више пута изјављивала да је контрапродуктивно разговарати са њом на језику санкција. Русија је више пута саопштила да није страна у сукобу у Украјини. У последње време у земљама ЕУ се све јасније чују ставови о потреби за укидањем санкција Русији.

Тагови: ; ;