Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је Република Српска стабилна и да је стабилизовала своје финансије, а да на политичком плану Србе више нико неће моћи да понижава и уцењује.

Република Српска ће, поручио је Додик, бити политички и економски све јача и стабилнија, а томе ће посебно допринети нова репрезентација представника Српске у заједничким институцијама БиХ.

«И у овој години бележимо пристојан раст производње. У наредној години смањићемо наше обавезе за 250 милиона КМ, што указује на чињеницу да ће Српска следеће године имати стопу задужења од око 39 одсто и то ће бити најмања стопа у региону», рекао је Додик обраћајући се мештанима Рудог, преноси РТРС.

Додик је подсетио да ће однос српских представника у институцијама БиХ према Републици Српској бити регулисан новим законом.

«То ће важити за све, без обзира на политичку опцију. Република Српска је показала да има свој карактер према власти», поручио је Додик.

Према његовим речима, власт у Српској увек ће бити народна, па ће тако Срби рећи своју коначну реч и о односу према НАТО-у, а садашњи став је јасан – Срби не желе чланство у тој алијанси.

Додик је рекао да више никада неће дозволити било коме да понижава српски народ, његове инстутиције и обележја.

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;