Ратко Драшковић је шампион над шампионима, због свега онога што јесте, човјек, поносан, не савија кичму, шампион хуманости, пожртвовања, симбол слободе не понизности, полтронства, слуганства.

Пише: Будо Ратковић

Не могу да не упитам да ли у Црној Гори има заиста независних новинара, спортских савеза, људи који кандидују спортисте за најбоље у години која је на измаку. Питам се да ли је заиста могуће да један врхунски спортиста, шампион свијета, није био на листи за избор најбољег спортисте у 2018. године.

Наиме, по избору УСН за 2018 годину изабран је боксер Предраг Радосевић, шампион Европе у WBO. Док није било мјеста за Ратка Драшковића, такође ШАМПИОНА АЛИ СВИЈЕТА у WBU асоцијацији.

Подвиг Ратка Драшковића је пропратио цио свијет. А да подвиг није баш мали, иза себе је оставио величине попут Рој Џонс јуниора, и много других великих имена и легенди бокса. И то у својој 52 години живота, иначе текућој години.

Гдје је у свему овоме држава, спортисти, новинари, клубови? Да ли су и они пали под притиском режима? Да ли је Ратко Драшковић „дисквалификован“ код режима само зато што је Србин, а не неки монтенегринац? Да ли због тога што нема везе у режиму да га спонзорише, што нема неке резимске тајкуне типа Бокана иза себе? Што не рекламира Ђукановића и лоповски ДПС? Што није на страни режима и што не штити лопове и криминалце?

Само једно се може рећи за овогодишњи избор спортисте године:

„Стидите се биједници!“

Ипак је Ратко Драшковић шампион над шампионима, због свега онога што јесте, човјек, поносан, не савија кичму, шампион хуманости, пожртвовања, симбол слободе не понизности, полтронства, слуганства.

Са промјеном овог режима и спортска правда према Ратку Драшковићу ће бити задовољена. Тренутно се спрема да одбрани титулу коју је узео 10 марта ове године у Хановеру и потврди своје мјесто и своју величину у свијету спорта!

Срећно шампиону! А ови полтрони, улизице, режимски војници нек ти пљуну под прозор. Јер твоју величину могу да сањају, никад и да достигну.

У наставку можете погледати кратак интервју који је за наш портал дао Драшковић почетком ове године, након одбране титуле свјетског шампиона.

ИН4С

Тагови: ; ; ; ;