Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је ноторна лаж да је Србија упутила полицију у Бањалуку поводом хапшења Давора Драгичевића, те истакао да Србија прати догађаје у Бањалуци, али да нема намеру да се меша у унутрашње ствари БиХ и РС.

Александар Вучић (фото: Лола Ђорђевић)

„Нико то од нас није тражио, нити се ми мешамо у унутрашње послове других земаља или ентитета. Не мешамо се у послове БиХ, још мање у унутрашње ствари РС унутар БиХ“, поручио је Вучић у изјави новинарима, на питање о медијским наводима да су српски специјалци били у Бањалуци током протеста.

Пренео је да Србија прати догађаје у Бањалуци и да жели да се све заврши мирно, као и да верује да такву свест имају и надлежне институције у РС.

„Све друго би било наше брутално мешање у ствари у које не смемо да се мешамо. Видели сте како се неки политичари одавде брутално мешају. Упитао бих их: „Да ли бисте волели да тако неко чини у нашој земљи? Хоћете да поставимо сутра гвоздену завесу на Дрини, као што је Милошевић Караџићу?“, рекао је он.

Ми да уводимо санкције и постављамо нове границе на Дрини, тај филм нећете гледати, закључио је Вучић.

Рекао је да безобразлук и безобзирност појединих политичара у нашој земљи, којима је, каже, једини смисао да краду паре, који измишљају и обмањују јавност где год стигну, не може да се заустави.

„Лаж за лажи, седам пута да се обраћам, ни тада не бих стигао да одговорим на половину неистина. Ваљда је такво време“, приметио је Вучић.

Тагови: ; ; ;