Министар одбране Александар Вулин и заменик начелника Генералштаба Војске Србије Петар Цветковић, у пратњи команданта Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Душка Жарковића, обишли су припаднике Другог ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде за ПВД у касарни «Мајор Милан Тепић» у Јакову.

Александар Вулин (Фото : Лола Ђорђевић)

Александар Вулин је рекао да је 250. ракетна бригада «херојска бригада из времена НАТО агресије, бригада коју памтимо по обарању невидљивог авиона».

«Бригада која је и у миру успела да сачува све своје способности и врлине», рекао је Вулин, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Напоменуо је да је ниво исправности технике на изузетно високом нивоу, као и мотивисаност и морал људи.

«Војска Србије нема слободан дан, нема празнике, увек је спремна да брани наш суверенитет и наш начин живота. Србија може да буде сигурна, спокојна и мирна», поручио је министар.

Наглашава да се обнавља и јача – Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана, чиме се јача и могућност мира.

«Србија може да се поузда у своју војску», подвукао је Вулин.

Додаје да Србија може да се поузда у своју војску и да ће војска имати повећање плате од девет процената, као и да се ствари у војсци мењају на боље.

«Војска ће имати повећање плате од девет процената. Ствари у војсци се мењају набоље и, захваљујући упорности и разумевању нашег врховног команданта и председника Александра Вучића, држава разуме да је потребно помоћи својој војсци и да сваки припадник ВС заслужује посебно поштовање», закључио је Вулин.

Командант Другог ракетног дивизиона мајор Горан Лекић рекао је да је задатак јединице контрола и заштита суверенитета ваздушног простора Србије и да, у садејству са јединицама ловачке авијације и ВОЈИН, доприносе да небо изнад Србије буде безбедно и сигурно.

Танјуг

Тагови: ;