Највећа опасност за Србију су унутрашњи сукоби и нестабилност, а не спољни фактори, изјавио је министар одбране Александар Вулин и истакао да се «то решава на изборима».

Александар Вулин ( фото : Лола Ђорђевић)

Вулин је рекао да ако председник Вучић процени да су избори у државном и националном интересу, онда ће их расписати.

«Ја мислим да јесу, јер када имате најаву сукоба, кад имате покушаје да се унутар Србије изазове сукоб на политичкој основи, када покушате да ослабите позицију ваше земље. Председник Вучић веома често занемарује сопствене интересе у политичком смислу, интересе своје политичке партије па и коалиције коју предводи и увек се стави на страну српског националног интереса, онда је боље изаћи на изборе», рекао је министар одбране Александар Вулин гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Према његовим речима, то је лековито.

«Пустите политичке партије и грађане да кажу шта мисле о свему што се дешава, о свима нама који смо на политичкој сцени и после тога можете да кренете даље. Ако имате нејасну ситуацију у којој ће да кажу — ми ћемо да се скупимо па ћемо изаћи на улицу и рећи ћемо да те треба сменити, поставља се питање а што то да не урадите на изборима», истакао је Вулин и додао да какве год захтеве опозиција имала боље је да изађе на изборе.

Наводи да је Србија једина земља на свету где кажете — избори, а опозиција говори не.

«Обично је власт та која каже да није време, треба урадити нешто друго, имамо других послова, али овде опозиција каже не», каже Вулин.

Различита су мишљења министара у Влади о изборима, указује министар одбране. «Имате оне који ће подржати ту одлуку и оне који неће, али Александар Вучић ће донети одлуку коју ћу ја подржати, то јесте одлука која ће на првом месту водити рачуна о српским националним интересима», каже Вулин.

Сматра да је у нашем националном интересу да спречимо било какву могућност мешања са стране, а то се ради када имате ситуацију у којој немате избора, када немате јасна правила, када не знате шта се суштински дешава.

Према његовим речима, највећа опасност за Србију, за сваку суверену земљу, јесу унутрашњи сукоби.

«Унутрашња нестабилност, унутрашњи сукоби, а то се решава на изборима, јер народ треба да проговори», поручио је министар одбране.

РТС

Тагови: ; ;