Болесно! Син посланика ХДЗ-а објавио слику усташе са одрубљеном српском главом уз поруку: „Свим `пријатељима` србићима сретан божић“

Син посланика владајуће Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Јосипа Ђакића, Иван (22) објавио је данас на свом Фејсбуку слику усташе са одрубљеном главом Србина изнад које је написао „Свим “пријатељима“ србићима сретан божић.

Болесно! Син посланика ХДЗ-а објавио слику усташе са одрубљеном српском главом уз поруку: "Свим `пријатељима` србићима сретан божић"

Сајт Индеx.хр наводи да према ономе што се може пронаћи на интернету слика приказује „једног од усташких кољача из Јасеновца“, усташког концентрационог логора у Другом светском рату.

Како се наводи, Индеx је контактирао Ивана Ђакића, који је признао да је објавио фотографију и „извинио се свима које је увредио“.

Болесно! Син посланика ХДЗ-а објавио слику усташе са одрубљеном српском главом уз поруку: "Свим `пријатељима` србићима сретан божић"

„Поделио сам фотографију од колеге и избрисао је за минут. То није моје мишљење и овим путем се извињавам свима које сам увредио, те им честитам Божић“, рекао је Ђакић.

Како се наводи, његов отац Јосип је, након што је упитан да прокоментарише слику за коју је утврђено да није подељена, већ да ју је Иван сам објавио и да је није обрисао за минут, прекинуо телефонску везу.

ХДЗ НАЈАВИО КАЗНУ

Због слике усташе Хрватска демократска заједница (ХДЗ) најоштрије је осудила објављивање фотографије усташе са одрубљеном главом Србина и најавила да ће против сина посланика Јосипа Ђакића, Ивана, који је објавио спорну фотографију, покренути дисциплински поступак.

 

 

Коментари: