Вучић: Србија ће увек бити снажан ослонац Републици Српској

Председник Србије Александар Вучић примио је председника Владе Републике Српске Радована Вишковића, коме је пожелео много успеха на одговорној дужности, уз уверење да ће пожртвовано радити да грађанима Републике Српске обезбеди напредак и благостање.

Вучић: Србија ће увек бити снажан ослонац Републици Српској
Александар Вучић ( фото : Лола Ђорђевић)

Вучић је рекао да ће Србија, као искрен пријатељ и поуздан партнер, увек бити снажан ослонац Републици Српској, саопштено је из Кабинета председника.

„Србија ће увек, уз поштовање Дејтонског споразума, помагати различите инфраструктурне и друге пројекте у Републици Српској, као и заједнички рад на неговању наших културних и духовних веза“, нагласио је председник Вучић.

Он је рекао да је, због економског просперитета и остварења заједничких планова, најважније сачувати мир и стабилност у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Вучић и Вишковић су разговарали и о конкретним заједничким инфраструктурним и енергетским пројектима.

Вишковић је рекао да се радује садржајној и интензивној сарадњи са председником Вучићем и Владом Републике Србије, са којом ускоро очекује нову заједничку седницу.

Он је истакао да је „председник Вучић први председник Србије који је прешао са речи на дела“, јер је испунио обећања и помогао изградњу различитих објеката и инфраструктурних пројеката у Републици Српској, али и у Федерацији БиХ.

Вишковић је захвалио на досадашњој помоћи Србије и рекао да се радује сваком њеном успеху, јер јака Србија представља снажан ослонац за Републику Српску, наводи се у саопштењу.

РТС

Коментари: