Прва реакција Игора Јурића на најаву увођења доживотног затвора

Игор Јурић, отац убијене девојчице Тијане Јурић, каже за Спутњик да је изненађен најавом председника Србије Александра Вучића да ће максимална казна за најтежа кривична дела бити доживотна робија.

Прва реакција Игора Јурића на најаву увођења доживотног затвора

Фондација „Тијана Јурић“, на чијем је челу Игор Јурић, предала је прошле године иницијативу Скупштини Србије, подржану потписима 160.000 грађана, којом се тражи измена Кривичног законика да се за најтежа кривична дела почињена над децом, трудницама и немоћним лицима, уведе казна доживотног затвора.

„Желим да се захвалим пре свега грађанима наше земље на великој подршци од првог дана коју има Фондација ‘Тијана Јурић’ у обављању својих активности, а нарочито кад је у питању ова иницијатива. Морам да се захвалим и председнику Вучићу, потпредседнику Владе и министру Небојши Стефановићу и министарки Нели Кубуровић на разумевању грађана и што су схватили поруку нас грађана да је ово врло важно и да се мора променити у некој блиској будућности“, рекао је Јурић.

Са друге стране, ово је на неки начин и порука за грађане да на тај начин могу утицати на власт Србије и да се „упорношћу и трудом можемо изборити за измене закона а да при том не морамо бити припадници неких политичких опција“.

„Ја сам врло емотивно примио све ово. Прошли смо кроз врло тешке периоде од момента кад смо поднели ову иницијативу и за мене је, наравно, једно велико олакшање и надам се да ће то бити испоштовано у једном врло кратком року, баш онако како је и сам председник рекао на конференцији“, закључио је Јурић.

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас увођење оштрије казнене политике за сва кривична дела која обухватају насилничко понашање, од насиља у породици до убистава и најавио увођење доживотног затвора за вишеструке убице, убице деце и друга најтежа кривична дела.

Спутњик

Коментари: