(ВИДЕО) Изашао снимак! Хрватски премијер кренуо да је бије у сабору као на улици!

Хрватски посланик Никола Грмоја тврди да је Пленковић у Сабору физички кренуо на њега.

(ВИДЕО) Изашао снимак! Хрватски премијер кренуо да је бије у сабору као на улици!
Андреј Пленковић (архивска фотографија)

До гурања је током паузе, а после жестоког вербалног обрачуна.

Хрватски медији су објавили тренутак када је умало избила туча, али су два политичара раздвојиле њихове колеге.

Пленковић је покушао да пробије кроз гомилу посланика до Грмоје.

Грмоја је испричао да је питао премијера да Србија отвара поглавља, а да је Хрватска не блокира, као и да министарка Марија Пејчиновић Бурић ради у корист Србије ако не сазива Комисију која мора да размотри шта Србија ради по питању несталих и других питања, на шта је, како каже, Пленковић реаговао агресивно.

– Премијер је врло агресивно реаговао и добацио из своје клупе да сам јадан. Ја сам тражио заштиту председника Сабора. Гордан Јандроковић је у том тренутку прекинуо седницу. ХДЗ-овци су нам добацивали. Добацили су Инес Стрењи шта је она учинила за Хрватску. Ја сам рекао да је она била на ратишту за разлику од њега и анемичног (Пленковић). Он је кренуо према мени врло агресивно. Ја сам само стајао јер нисам никад Пленковића видео у том издању – рекао је Грмоја.

Пленковић прича другачију причу

– Још једном, кад дође извештај о расправама у Европском савету део посланика, а ту предњаче мостовци, уносе теме које с њима нису повезане, уносе говор мржње и данас, најтеже клеветничке оптужбе Грмоје према министарки спољњих послова, а онда и према мени, практично за велеиздају. Кад вам неко каже да радите за интересе друге државе, у овом случају Србије, то је недопустиво, тиме је пређена граница – рекао је Пленковић.

Каже да није „пукао“

– Ишао сам да га питам на кога је мислио за велеиздају, али је човек изашао из сале. Сведоци смо да неколико мостоваца континуирано клевећу, али кад дође до оптужбе за рад у интересу друге државе, за велеиздају, то је она граница кад можемо рећи да је пређена црта, зато сам му и рекао да су му коментари јадни – казао је Пленковић.

Извор: Alo!, D.K.

Коментари: