Нико ми не може одузети право да поштујем Путина и жалим за СССР-ом, великом Југославијом и братством и јединством у које смо ми Албанци – католици вјеровали, али смо нажалост били у убједљивој мањини на Косову.

Фото: ИН4С

Оно што је приликом прекјучерашње посјете руског предсједника Владимира Путина главном граду Србије промакло другим медијима, није и фоторепортерима и новинарима портала ИН4С-а, а то је да се међу око 120 хиљада грађана пред храмом Светог Саве нашао и не баш мали број Албанаца са Косова и Метохије.

Више од 20 аутобуса фирми из јужне српске покрајине чији су власници Албанци, довезло је становнике Гњилана, Новог Брда, Косова Поља, Приштине, Истока,Клине, Пећи и других косметских средина, да би поздравили шефа највеће словенске земље.

Како смо забиљежили, са Космета је дошло највише аутобуса фирми албанских назива „Алба“ и „Дита“ са „КС“ регистарским таблицама.

Док су косметски Срби махом као превоз за организовани долазак користили аутобусе фирми са сјевера покрајине са таблицама које издаје МУП Србије, како се наша екипа непосредно увјерила, њима је на великом скупу поводом Путиновог доласка „друштво“ правио и један број Албанаца, који су углавном избјегавали да се сликају и дају изјаве за медије.

Антон Нокај из околине Клине, један је од ријетких који је, инсистирајући да не буде фотографисан, прокоментарисао да је срећан што може уживо да види Путина.

„Нисам ни мање ни више срећан од Хашима Тачија, који се једном приликом сликао са овим великим хришћанином, државником и човјеком, и похвалио се на друштвеним мрежама због тог чина.

Мене као обичног грађанина то никада неће запасти, али ми нико не може одузети право да поштујем Путина и жалим за СССР-ом, оном великом Југославијом и братством и јединством у које смо ми Албанци – католици вјеровали, али смо нажалост били у убједљивој мањини на Косову“, казао је Нокај нашем новинару.

И возачи албанске националности са косметским регистарским ознакама, такође нису били расположени да причају пред нашим диктафонима и камерама, а неки међу њима су оштро негодовали и што сарадници ИН4С-а фотографишу њихове аутобусе у Сарајевској Улици, гдје су углавном били паркирани.

ИН4С

Тагови: ; ; ;