Политичко Сарајево изазива нестабилност

Организација породица несталих и погинулих бораца и несталих српских цивила Сребренице саопштила је да се још једном обистинило да је бошњачко удружење „Мајке Сребренице“ продужена рука политичара из ФБиХ који користе сваку прилику да нападну Републику Српску, Србе и све што је српско, као да оне имају ексклузивно право над Сребреницом.

Политичко Сарајево изазива нестабилност

Из ове организације осудили су неистините оптужбе на рачун начелника општине Сребреница Младена Грујичића које су изнеле представнице удружења „Мајке Сребренице“, а објавили неки федерални медији.

У саопштењу се истиче да су представнице овог бошњачког удружења заборавиле да су Срби страдали на овом подручју, да се нико није извинио за то, да ниједна српска мајка није дочекала правду за своју децу и да стално омаловажавају и оспоравају српске жртве.

„Не осећају поштовање и по сваку цену настоје да потру истину да је на подручју Бирча страдало 3.267 Срба и све ове године минимизирају све то“, каже се у саопштењу.

Из организације српских породица погинулих и несталих поручили су „Мајкама Сребренице“ да би им било боље да признају да су појединци из реда њиховог народа извршили геноцид над Србима за само пар месеци 1992. и 1993. године.

Они су поручили свим амбасадама у БиХ и ОХР-у да је у Сребреници ситуација сасвим задовољавајућа, да нико не треба да брине за безбедност у овом месту и да Полиција Републике Српске одлично одржава ред и мир.

„Питамо амбасаде у БиХ, које наводно брину о нашој безбедности, да нам кажу зашто су сви ћутали када су ратни повици одјекивали Сребреницом, када се величао ратни злочинац /Насер/ Орић и његови следбеници који су чинили злочине над нашим најмилијима“, каже се у саопштењу.

У саопштењу се констатује да је свима у Сребреници јасно да бивши начелник општине /Ћамил Дураковић/ још није поднео пораз на локалним и републичким изборима и да је већ почео кампању за наредне локалне изборе и чини све да Сребеницу прикаже у најцрњем светлу.

„Срби ће своје празнике прослављати онако како знају и како нам то традиција налаже и нећемо дозволити да нам други диктирају како то треба да радимо. Празнике других увек ћемо уважавати и никада никог нећемо условљавати како да обележава своје празнике и испољава верска осјећања“, додаје се у саопштењу.

Удружење „Мајке Сребренице“ упутиле су отворено писмо у којем желе скренути пажњу амбасадама земаља чланица Савјета за спровођење мира на безбједносну ситуацију у Сребреници.

Коментари: