Обележен Дан Четврте бригаде копнене војске

 С поносом истичем да смо у 2018. години предано и вредно радили и остварили запажене резултате. То потврђује да Србија и Војска Србије у нама имају поуздану, јаку, високо обучену и оспособљену јединицу, спремну да у сваком тренутку испуни све поверене задатке у све три мисије, истакао је генерал Стопа.
Обележен Дан Четврте бригаде копнене војске

У наставку свечаности уприличен је дефиле јединица и приказ наоружања и опреме Бригаде. Најистакнутијим старешинама и војницима додељена су признања, а Плакету Четврте бригаде копнене војске добио је директор компаније „Јумко“ Бранислав Трајковић.

Свечаности су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, градоначелник Врања Слободан Миленковић, представници локалне самоуправе, Српске православне цркве, удружења војних пензионера, резервних војних старешина и бораца и потомака ослободилачких ратова, као и бројни пријатељи Четврте бригаде.

Обележен Дан Четврте бригаде копнене војске

Дан Четврте бригаде – 31. јануар, који се обележава у знак сећања на ослобођење Врања од Турака 1878. године, припадници Четврте бригаде прослављају и славу Свети Атанасије Велики.

Тим поводом је у богослужбеном простору Бригаде свечану литургију, уз саслуживање војних свештеника, служио епископ врањски Пахомије.

Обележен Дан Четврте бригаде копнене војске
По завршетку литургије, епископ Пахомије уручио је архијеријске грамате команданту Копнене војске генерал-потпуковнику Милосаву Симовићу и команданту Четврте бригаде бригадном генералу Слободану Стопи, а војног свештеника у Бригади, јереја потпоручника Ведрана Костића унапредио је у црквени чин протонамесника.

Коментари: