Камп сиријских избеглица се претворио у концентрациони: „Министри демократије“ организовали геноцид на Блиском истоку

Америчке трупе, које су окупирале територију Сирије, не само да не журе да напусте ову Републику, већ и изазивају геноцид њеног становништва.

Камп сиријских избеглица се претворио у концентрациони: "Министри демократије" организовали геноцид на Блиском истоку

Тешко је замислити ситуацију болнију од оне која је задесила интерно расељена лица која су се нашла у озлоглашеном кампу “Рубкан”. Због акција западне коалиције, предвођене Сједињеним Америчким Државама,  живот у кампу се претворио у прави опстанак.

Како се испоставило, сада америчка војска заправо истребљује Сиријце, заустављајући сваки покушај становника кампа да добију не само храну, већ и медицинске потрепштине.

Један од становника Рубкана рекао је да у логору практично нема хране, али америчке оружане снаге нису дозволиле избеглицама да добију икакву неку хуманитарну помоћ.

“Америчка војска нам не пружа никакву помоћ. Умиремо од глади. Ми немамо ни горива нити огрева за загревање. Многи умиру од хладноће”, рекао је.

Раније је Њуз фронт јавио да амерички председник Доналд Трумп, најављујући победу над терористима, планира да започне повлачење америчких војника из Сирије, али Вашингтон намерно одлаже тај процес.

Коментари: