Антируска политика коју годинама воде молдавске власти ће се срушити када Демократска странка олигарха Владимира Плахотњука изгуби на парламентарним изборима, изјавио је представник Партије социјалиста Републике Молдавије Богдан Цирдја.

Према његовим речима, социјалисти ће свакако послати у законске прописе све регулаторне и правне акте прозападних власти, који су довели до погоршања односа с Русијом.

«Након парламентарних избора, Социјалистичка партија ће зауставити антируске активности. Ми ћемо укинути закон о антируској пропаганди, нови закон о функционисању језика биће одобрен. Ми ћемо учинити све што је у нашој моћи да ојачамо сарадњу са Русијом и Европском унијом”, рекао је он, додајући да у историји Молдавије још увек није постојала таква русофобна политика какву је спроводила Демократска странка.

Прозападне власти су забраниле молдавским званичницима да учествују на самиту СНГ-а, блокирали рад молдавско-руске међувладине комисије и међупарламентарне групе пријатељства, подсетио је Цирдја.

Тагови: ; ; ;