Санкције које је Европска унија увела након поновног уједињења Крима са Русијом озбиљно су погодиле пољске аграрце. Они су се данас окупили да пренесу своје гледиште, које се разликује од русофобне и катастрофалне политике Варшаве.

Организација Удружења пољских произвођача одржава масовни протест у самом центру Варшаве, којим желе да изрази незадовољство пољопривредника политиком власти. Представници пољопривредне индустрије захтевају укидање санкција и поновно успостављање односа са Руском Федерацијом.

Председник ове организације Михал Колодзејчак је изјавио да је чудно гледати Берлин како преговара са Москвом о изградњи гасовода «Северни ток 2», док Пољска не може ни да продаје своје поврће.

«Партнерство са Русијом мора бити обновљено», наглашава Колодзејчак, додајући да је Пољска често присиљена да подржи заједничку политику Европске уније, иако она наије у складу са економијом земље.

«Очигледно, ограничења не доносе резултате, не утичу на међународну политику, али обични људи трпе последице», наставио је он.

Тагови: ; ; ;