Хулиганство је пошаст супротна идеалима спорта, а свако насиље неприхватљиво, поручила је вечерас хрватска председница Колинда Грабар Китаровић поводом напада на ватерполисте Црвене звезде на сплитској Риви.

«Захваљујем грађанима Сплита који су данас одмах стали у одбрану тих вредности», навела је Китровићева на свом твитер налогу.

Ватерполисти Црвене звезде, који је синоћ требало да играју на Пољуду са Морнаром, нападнути су током дана у центру Сплита.

Према наводима «Слободне Далмације», четворица играча седела су на кафи око 13:40 сати на Риви, главном градском шеталишту, када им је пришла група младића и затражила од њих да скину тренерке са клупским обележјима, а потом насрнула на њих и почела да их туче.

ВЛАДА ХРВАТСКЕ ОСУДИЛА НАПАД НА СРПСКЕ ВАТЕРПОЛИСТЕ

ХГрватска влада  је најоштрије осудила хулигански напад на српске ватерполисте у Сплиту, а премијер Андреј Пленковић је о околностима овог случаја разговарао са министром унутрашњих послова Давором Божиновићем и сплитским градоначелником Андром Крстуловићем Опаром.

То је за Хину изјавио портпарол владе Марко Милић, не прецизирајући међутим да је реч о српским ватерполистима.

«Влада Републике Хрватске најоштрије осуђује хулигански напад на ватерполисте у Сплиту. Председник Владе током дана разговарао је о околностима случаја са министром унутрашњих послова Давором Божиновићем и сплитским градоначелником Андром Крстуловићем Опаром», рекао је Милић.

Тројица српских ватерполиста из клуба Црвена звезда нападнути су у суботу нешто пре 14 сати на сплитској Риви, при чему су двојица успела да побегну, док се трећи спасио скоком у море.

Њих су напала петорица младића, а један од ватерполиста је у том нападу лакше повређен.

Јутарњи лист објавио  да је очевидно да је напад на српске ватерполисте био планиран, што се, како су навели, може закључити на основу фотографије коју им је доставио читалац, који је желео да остане анониман, а на којој се види да је један од двојице усликаних нападача имао у руци телескопску палицу.

 

 

Тагови: ; ; ;