Шестогодишњи дечак обезглављен је пред очима своје мајке у Саудијској Арабији зато што припада „кривој“ грани ислама, преноси Миррор.


Дете је наводно убијено у светом граду Медини, приликом посете храму посланика Мухамеда. Дечак Закариа Ал-Јабер и његова мајка посетили су храм посланика Мухамеда у Медини, где су им пришли непознати мушкарци и питали их јесу ли они шити.

Мајка је наводно одговорила потврдно, те се након неколико минута поред њих зауставио аутомобил из којег су изашли мушкарци и отели јој дечака из руку.

Дечака су мушкарци сломљеним стаклом убадали у врат све док му нису одрезали главу. Беспомоћна мајка је вриштећи гледала како јој убијају дете, нико није реаговао, док резултати истраге још нису познати, преносе медији у региону.

Други медији преносе да је у питању један мушкарац, а не група људи, али такође позивајуће се на сведоке потврђују детаље трагедије.

Наиме по причама очњевидаца, мушкарац је отео дечака из крила мајке и убио га комадом разбијеног стакла.

До овог тренутка нема званичне изјаве полиције из Медине у вези са инцидентом, иако су друштвене мреже препљављене позивима  да се открије идентитет починиоца и појединости о ужасном злочину који је шокирао арапски свет, обзиром да је жртва дете које је убијено на ужасан начин пред мајком.

Саудијска Арабија већински је сунитска земља, а припадници других вероисповести, укључујући друге гране ислама, често су мета прогона и насиља.

Тагови: ; ; ;