Промоција књиге «Мрежни рат против Срба» аутора Слободана Стојичевића одржана је у среду 13. фебруара у Српском културном центру «Ћирилица» у Београду. На промоцији књиге су говорили аутор Слободан Стојичевић, православни публициста Владимир Димитријевић и колумниста «Стандарда» Марко Танасковић.

Стојчевић је говорио о америчким методама манипулисања информацијама које имају за циљ да дезоријентишу српску популацију, наводећи конкретне примере медијског рата. У књизи је објашњено 11 метода мрежног рата који се води против наше економије, информативног простора, управе али и СПЦ.

«Мрежноцентричне и мрежне операције се врше у 4 области: у физичкој сфери, у друштвено-културној, у информационој и у когнитивној. Акције које се врше у једној области утичу и на другу област и све се то на крају завршава у когнитивној области где се мења само појмање стварности и утиче на морал. У војном случају то утиче на морал војника, а у цивилној сфери утиче на морал свих нас, на наше схватање света, живота».

Публициста Марко Танасковић је говорио о проблематици медија у мрежним ратовима, ако и о страном фактору у Србији након потооктобарске револуције.

«Слободан Стојичевић као главни циљ мрежног рата поставља освајање и поробљавање одређеног друштва, али не војним и цивиљним средствама. Многе такве врсте освајања и неоколониалне контроле над једном де јуре сувереном земљом називају «мека окупација». Наводно, таква окупација је «пријатија» и подношљивија за живот од класичне војне окупације коју смо такође имали прилику да искусимо. Али она је, догурочно посматрано, далеко погубњија за характер једног народа».

Владимир Димитријевић је у свом обраћању навео да је ситуација у Србији тешка али да непријатељ ипак у свом мрежном рату није успео да оствари све што жели.

«Књига Слободана Стојичевића   “Мрежни рат против Срба” показује да колико год се они који се против нас боре и улагали напора, а имају новца, ипак се увек појави неко ко им поквари причу. Колико год се они трудили нису успели да нам тотално “исперу” мозак».

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;