Руска застава се завијорила на катедрали у Солсберију: Британци бесни „није уопште смешно“(ВИДЕО)

Руска застава на кратко се завијорила са скела катедрале у Солсберију, британском граду у којем су пре скоро годину дана двоструки агент Сергеј Скрипаљ и његова кћерка Јулија отровани нервним агенсом новичоком.

Застава је убрзо скинута са скела, а била је постављена с једне стране катедрале, јавља АП истичући да су локални званичници осудили тај потез.

Представник Солсберија у парламенту Џон Глен рекао је да се таквим „глупим штосом“ исмевају озбиљни догађаји у том граду.

Инцидент са качењем заставе је изазвао бес Британаца који су на друштвеним мрежама остављали коментаре  попут : „није уопште смешно“, „глуп штос“, „морбидна шала“,  док су неки од њих упућивали и псовке на рачун  непознатих починилаца.

Локална полиција саопштила је да је упозната са качењем заставе у Солсберију, али је нагласила да то не спада у њену надлежност.

Скрипаљ и његова кћерка преживели су тровање новичоком у марту 2018. године, а британски званичници оптужили су руску војну обавештајну службу да је отровала Скрипаљеве, што Москва енергично пориче.