Министар одбране Србије Александар Вулин упозорио је данас косовског премијера Рамуша Харадинаја да би се његов евентуални покушај уласка војском на север Косова и Метохије завршио апсолутним неуспехом, „бежањем и расулом“.

Александар Вулин (фото: Лола Ђорђевић)

„Некажњени терориста Харадинај жели да понови злочине за које није кажњен. Зна Харадинај да га се (председник Србије Александар) Вучић не плаши, као што зна да би се његов покушај уласка војском на север КиМ завршио бежањем и расулом“, навео је Вулин у саопштењу за јавност.

Како Министарство одбране преноси у саопштењу, он је, реагујући на претње да ће „војска Косова“ бити ту ако Србија дође до границе, оценио да зато Харадинај „чини све да би изазвао сукобе за које би окривио Србију и довео туђу децу да гину за његове циљеве“.

Вулин је додао да „сви у међународној заједници који подржавају Харадинаја и који су спремни да своје држављане пошаљу да се боре за Харадинајево богатство и слободу треба да знају да 2019. није 1999. и да се свет неповратно променио“.

„Србија више није ни слаба, ни сама као што је тада била. Грађани Србије могу да буду спокојни, Војска Србије је сигурна и спремна да испуни свако наређење врховног команданта и заштити мир и безбедност“, истакао је српски министар одбране.

Тагови: ; ;