Бивши директор македонске полиције Митко Чавков ухапшен је у уторак увече и одведен у притвор у Истражни затвор «Скопље» на захтев Тужилаштва за организовани криминал.

Скопски кривични суд је Чавкову одредио притвор од 30 дана због тога што је, према том тужилаштву, бивши директор полиције коме се суди за учествовање у догађајима везаним за насилни упад у македонски парламент у априлу 2017, планирао да бежи.

«По добијеним оперативним сазнајима и због страха да ће оптужени побећи и крити се да би би избегао кривичну одговорност Тужилаштво је затражило од суда да му одреди притвор», рекли су у Тужилаштву за организовани криминал Северне Макдоније.

Пресуда у судском процесу за насилни упад у македонски парламент, у коме је 17 особа оптужено за угрожавање уставног поретка, требало би да буде објављена у петак, а Чавкову, уколико буде осуђен, прети казна од најмање 10 година затвора.

Бивши министар унутрашњих послова и директор полиције у врема насиља у парламенту, Митко Чавков, већ је био у притвору због истог случаја популарно названог «27. април» и «крвави четвртак», али је, прошле године у априлу, пуштен да се брани са слободе уз кауцију плаћену имовином, преноси Танјуг.

Тагови: ; ; ;