ХДЗ, СНСД и СДС одбили да осуде скуп равногораца

Делегати Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, из реда Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) БиХ, Савеза независних социјалдемократа (СНСД) и Српске демократске странке (СДС), одбили су да осуде скуп Равногорско покрета у Вишеграду.

Равногорски покрет је у недељу одржао у Вишеграду скуп поводом обележавања годишњице хапшења генерала Драже Михаиловића, који је изазвао ланчане реакције представника институција, политичких партија и појединаца.

Влада Кантона Сарајево је поднела кривичну пријаву против учесника тог скупа и надлежних који га нису забранили, а Тужилаштво БиХ је саопштило је јуче да је формирало предмет.

На седници Дома народа Парламентарне скупштине БиХ делегат Златко Милетић предложио је да се на дневни ред данашње седнице као тачка уврсти и јавна осуда скупа у Вишеграду, који је организовао Равногорски покрет.

За овај предлог гласало је шест делегата из реда СДА, ДФ-а, СББ-а и СДП-а, док су против били делегати из реда ХДЗ-а, СНСД-а и СДС-а, пренео је сарајевски портал „Кликс“.