Пољски пољопривредници, који су озбиљно погођени економским санкцијама против Руске Федерације, одржавају још један протест у главном граду, захтевајући од власти да преиспитају политику која штети пољским грађанима.

Акција која је одржана у среду, 13. марта, постала је агресивнија од претходних. Прво, према новинарској служби градоначелника, демонстрације нису биле координисане, а друго, демонстранти су донели аутомобилске гуме и сламу на трг Завиши у центру Варшаве. Поред тога, демонстранти, обучени у жуте прслуке — познати симбол европске револуције — довнели су на трг и неколико стотина килограма јабука, које су просули по аутопуту.

«Протест није био у координацији са руководством, а тренутно се проверава да ли је цивилна инфраструктура оштећена», саопштила је новинарска служба градоначелника, додајући да град може тражити надокнаду од демонстраната.

Као што је раније писао Њуз фронт, такве акције се не одржавају први пут. Пољски фармери већ дуго времена захтевају одустајање од антиратских санкција, које су довеле до тога да се руско тржиште за њих затвори.

Тагови: ; ; ; ; ;