Реагјући на отворено писмо које је Слободан Петровић, председник Самосталне либералне странке упутио председнику Србије Александру Вучићу, а у којем наводи да српски председник обмањује јавност када спомиње његово име, реаговала је Српска листа која у саопштењу за јавност наводи да поменуто писмо које је, како наводе, Петровић упутио у договору са својим патроном Драганом Ђиласом, због количине лажи које садржи потребно подробније анализирати.

Слободан Петровић и Шпенд Ахмети

Наиме, у саопштењу јавности Српска листа истиче да је Слободан Петровић, човек чија је, како истичу из ове листе, странка плод природног блуда западних амбасада и Хашима Тачија у циљу вештачког приказивања мултиетничности на КиМ напао Српску листу и председника Вучића у нади да му нико неће одговорити и подсетити га колики је послушник албанских партија и својих ментора.

Слободан Петровић је својим присуством и уздржаним гласом на седници скупштине у Приштини (председник Вучић је и изјавио да је дао кворум) омогућио усвајање платформе која се позива на неупитност независности и целовитости тзв. Косова, која је платформа против дијалога и нормализације односа. Без његовог присуства и уздржаног гласа, 60 албанских гласова не би било довољно да Албанци са Косова усвоје ову платформу — истичу из ове листе и додају да је Петровић послао Младена Станковића, који је члан Главног одбора СЛС да са Драганом Ђиласом шета по КиМ координишу протесте „1 од 5 милионера“ на КиМ односно да је Петровић гласао за укидање надгледане независности Косова и тиме подржао, како истичу у саопштењу јавнсти, ову творевину која је на најдиректнији начин, противно интересима српког народа и чиме су најдиректније прекршили и пљунули на Устав Републике Србије.

Слободан Петровић

— СЛС и Слободан Петровић гласали су за демаркацију такозване Републике Косово са Македонијом, Албанијом и Црном Гором, чиме су најдиректније прекршили и пљунули на Устав Републике Србије.

Слободана Петровића боли када се помене могућност промене граница тзв. Косова, али му није сметало да гласа за промену граница Србије — истиче се даље у саопштењу јавности Српске листе и додаје да је Слободан Петровић човек који је задужен за промовисање тзв. косовске војске и са својим члановима задужен за регрутацију српских младића у ту паравојну формацију чији је једини циљ напад на српски народ и Републику Србију.

Слободан Петровић је кум Оливера Ивановића од кога се покојни Оливер јавно ограђивао због његовог понизног односа према Приштини, а док је Оливер Ивановић био у затвору Петровић никада није дашао да га посети или стане у његову одбрану-додају даље у саопштењу за јавност

Српска листа која закључује да то што је Слободан Петровић у судбоносном тренутку своју земљу и народ продао и са места портира у Спортском центру “Боро и Рамиз” својевремено напредовао до министра, никада није и неће поразити Српску листу, али ће увек, како оцењују, моћи да покаже какви не смемо бити.

Подсетимо премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај именовао је Дијану Живић чланицу Самосталне либералне странке чији је председник Слободан Петровић за новог министра пољопривреде, шумарства и руралног развоја.

Д. ЗЕЧЕВИЋ

http://www.novosti.rs/

Тагови: ; ; ;