Председник Александар Вучић је у разговору са министром спољних послова и рада Гренаде Питером Чарлсом Дејвидом захвалио на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Александар Вучић(фото:Лола Ђорђевић)

Александар Вучић је рекао да је одлука Гренаде да повуче признање једнострано проглашене независности Косова и тиме да предност налажењу компромисног решења кроз дијалог, доказ принципијелности у поштовању међународног права.

Истакао је да је посебно важно што Гренада своју подршку показује и у оквиру међународних организација.

Гренада је у новембру прошле године, као девета у низу, повукла признање једнострано проглашене независности Косова.

Министар Дејвид је рекао да Србија увек може да рачуна на подршку Гренаде, додавши да му је задовољство што је могао поново, после скоро четрдесет година, да посети Београд и види импресиван напредак.


министар спољних послова и рада Гренаде Питер Чарлс Дејвид (Фото :Лола Ђорђевић)

Председник Србије је изразио задовољство што су посетом министра Дејвида отворена врата за сарадњу Србије и Гренаде, упркос њиховој географској удаљености, као и наду да ће интензивирање политичког дијалога довести и до успостављања економске и других видова сарадње.

У разговору је констатовано да могућности за сарадњу постоје у пољопривреди, области информационих технологија и телекомуникација, као и у образовању и спорту.

С тим у вези је предложено да се размотре начини за школовање студената из Гренаде у Србији, као и за помоћ српских стручњака гренадским колегама у развоју тих области.

Саговорници су се сагласили да ће усвајање уговорног оквира о сарадњи олакшати стварање веза између Србије и Гренаде, наводи се у саопштењу Прес-службе председника Србије.

Танјуг

Тагови: ; ;