Да се несумњиво ради о континуитету, подсећамо да је Сеад Никај, који је као представник албанске дијаспоре дошао да гласа на изборима у Тузима, на подгоричком аеродрому рукама приказао симбол Велике Албаније, уз коментар да ”не да Малесију у руке туђина”.

Никола Цамај, један од лидера Албанског форума из Тузи, гостујући на телевизији Боин, је ”раширио” знак албанског орла, као симбол „Велике Албаније“, а потом и прокоментарисао:

Ми уједињујемо наше руке, а онда уједињујемо и наше земље

Овај израз албанског политичара се потпуно уклапа у атмосферу изборног славља албанске коалиције у Тузима, које се претворило у клицање Великој Албанији, као и терористичкој организацији УЧК.
Да се несумњиво ради о континуитету, подсећамо да је Сеад Никај, који је као представник албанске дијаспоре дошао да гласа на изборима у Тузима, на подгоричком аеродрому рукама приказао симбол Велике Албаније, уз коментар да ”не да Малесију у руке туђина”.

Да је све потпуно усаглашено са врхом албанске политике у Црној Гори, јасно се видело и у гостовању у емисији ”Начисто”, потпредседника Скупштине Црне Горе, Генци Ниманбегуа, који није видио ништа спорно у клицању УЧК, као ни позивима на стварање Велике Албаније.

ИН4С

Тагови: ; ;