У овом моменту је очигледно да конфликт више није само у Донбасу. Рат је дошао до Кијева где режим Петра Порошенка у изборној конфронтацији не избегава ни најпрљавије методе политичке борбе,пише пољско издање «Rzeczpospolita».

Аутор чланка под насловом „Председник за 1000 хиљада“ рекао је о принципима преваре Петра Порошенка, о систему куповине гласова, који су већ названи „Мрежа“.

“Активисти које је ангажовао“ провладин изборни штаб ”раде на попису најсиромашнијих становника земље, након чега им се обраћају да питају да ли сте спремни да изађете у прилог одређеном кандидату”, каже аутор, истичући да ће се убудуће они који су се сложили примати накнаду кроз град. комуналне услуге.

Аутор такође није прошао скандал са одбрамбеном индустријом: “Говоримо о кријумчарењу коришћених, често неефикасних делова и оружја из Русије у украјинску индустрију оружја. Цене су биле превисоке и све је требало да се уради уз сагласност украјинске компаније Укроборонпром. Група младих људи је зарадила милионе долара, укључујући Игора Гладковског, сина бившег заменика председника СНБО Украјине Олега Гладковског.

Уз све то, у чланку се посвећује велика пажња улози министра унутрашњих послова Украјине Арсена Авакова, над којим је, према аутору, Петро Порошенко изгубио контролу.

„Сада се у Украјини одвијала велика политичка криза. Владајућа коалиција се распада, а рат се одвија не само на истоку земље, већ иу њеном средишту ”, пише аутор.

Тагови: ;