Председник Србије Александар Вучић затражио је од надлежних органа да аболирају и ослободе све учеснике протеста који су прекршајно кажњени због насилног упада у РТС и током протеста испред Председништва, сазнаје Танјуг у кабинету председника Републике.

Александар Вучић (Фото :Лола Ђорђевић)

Председник Александар Вучић је, међутим, рекао да никад неће аболирати одговорности оне који су на протесту носили моторну тестеру и нападали полицајце.

Претходна два дана полиција је привела 18 особа у вези са протестима и упадом у зграду РТС-а. Седам особа је осуђено пред Прекршајним судом.

Три особе су задржане због сумње да су насилно ушле у РТС, претиле моторном тестером, разбиле стакло и безобзирно се понашале према запосленима у јавном сервису и полицијским службеницима. 

Александар Вучић је претходно, поводом изјаве портпаролке ЕУ Маје Коцијанчич да протести треба да буду мирни и у оквиру закона као што су били пре протеклог викенда, истакао да је и он то говорио и да су то европске норме.

«Па, то сам и ја рекао, нисте ми веровали да су то европске норме. Рекао сам: можете да шетате колико хоћете, све је у реду, али насиље не може и то је све што имам да кажем», рекао је Вучић новинарима, после отварања међународне конференције «20 година након бомбардовања Југославије — лекције за европску безбедност у 21. веку» . 

Тагови: ; ;