Лука Караџић: Поносан сам на брата, створио је Републику Српску!

Брат Радована Караџића, Лука Караџић за Спутњик каже да се после пресуде свом брату, кога је Хашки трибунал осудио на доживотну казну затвора, осећа пун горчине.

Лука Караџић: Поносан сам на брата, створио је Републику Српску!

„Био сам оптимиста пред ово, мада сам се плашио најгорег, али нисам очекивао да добије то што је добио. Синоћ када смо се чули, питам га какво је ово веће, нема Антонетија. Он ми каже, ово је малтене Мероново веће. И већ ми је синоћ оптимизам мало спласнуо“, каже Караџић.

Лука Караџић је поновио став да је Хашки трибунал нелегалан и нелегитиман и истакао заслуге свог брата за стварање Републике Српске.

„Ми смо поносни на њега, српски народ је поносан на њега, Радован је светла историјска личност, његовом заслугом је створена Република Српска. Они могу да раде шта хоће. Што народ каже, у њиховим је рукама и глава и сабља“, наводи Караџић.

Претресно веће Механизма за кривичне судове у Хагу у другостепеном поступку осудило је Радована Караџића на доживотну казну затвора због геноцида, злочина против човечности и кршења закона и обичаја ратовања у БиХ.

Спутњик

Коментари: