Русија: Предизборна кампања у Украјини груба, прљава и жестока

Предизборна кампања у Украјини има све шансе да у историји остане упамћена као груба, прљава и жестока, изјавио је заменик руског шефа дипломатије Григориј Карасин.

Он је такође упозорио и на могућност да у наредне три седмице Кијев покуша да изведе читав низ провокација на југоистоку Украјине, међу којима и војне.

„Русија жели да нормализује односе са Украјином, земљом са којом се граничи, за коју је везују историјско, духовно и цивилизацијско заједништво. Међутим, то што се данас дешава у тој земљи, не даје шансу да се то обистини“, истакао је.

Карасин је рекао и да је антируски фактор постао норма за многе украјинске политичаре који ту тему активно експлоатишу у предизборним кампањама.

Подсетимо, након пребројаних 70 одсто бирачких листића, комичар Владимир Зеленски је освојио 30,45 одсто гласова, на другом месту се нашао Петро Порошенко са 16,19, док је трећа Јулија Тимошенко са 13,15.

Други круг, који ће одредити исход кампање, и у који ће по свему судећи ући Зеленски и Порошенко, биће одржан 21. априла.