Забрана уласка у Црну Гору коју је донео МУП Црне Горе у мом случају траје већ скоро пола године, без навођења било које правне цињенице као образложења (исто важи и за највећег живог српског песника Бећковића и угледне историчаре Раковића и Антића), саопштио је професор др Дејан Мировић.

МУП већ скоро 6 месеци не може да објасни како потпадам под члан 8 Закона о странцима („опасност“ за националну безбедност) иако никада нисам негирао да је Црна Гора чланица УН или позивао на насиље или рушење уставног поретка, истакао је он и додао:

Никаквог одговара нема ни од Управног суда у Подгорици иако је познати београдски адвокат Иван Нинић поднио тужбу у моје име против МУП-а ЦГ прије више од месец дана.

У том контексту сам се обратио пре неколико дана Заштитнику људских права Црне Горе. Упркос делиријуму у којем се налази Ђукановићев режим и сумантој политици коју води (чија сам колатерална жртва) уз одобравање његових београдских пријатеља попут Бебе Поповића, сматрам да ће Заштитник моћи без проблема да констатује очигледно или да ми је грубо прекршено право на слободу изражавања, право на породични живот и спајање породице, право на имовину и правично суђење као и на слободу кретања и право на рад.

Прецизније режим у Подгорици не само да прекршио у мом случају Европску конвенцију о људским правима већ и позитивне законске прописе у Црној Гори.

Слично је констатовао Заштитник и у случају мог рођеног брата (у фебруару 2018) који живи са мајком у Улицињу и кога такође дискриминише и прогони режим у Подгорици (о чијем правом лицу сведочи Душко Кнежевић већ мјесецима) иако се као и ја и он не бави активном политиком, нагласио је Мировић.

Тагови: