Џулиан Асанж који је недавно ухапшен у Британији, може бити од помоћи Доналду Трампу у његовом откривању «завере демократа». То су рекли бивши градоначелник Њујорка и амерички саветник за сајбер безбедност Рудолф Гиулиани.

Цитирало га је издање Washington Examiner.

Можда би ово (Асанжова екстрадиција у САД — ед.) Бацила светло на заверу да се истражи председник Трамп, на основу лажне оптужбе за уроту с Русијом да би се утицало на изборе 2016. Гледајте Украјину. Извори на располагању, могуће је да он зна или да има информације о томе како је све почело , рекао је Трампов сарадник, који је његов дугогодишњи пријатељ.

Као што је Гиулиани напоменуо, он је мислио да би Асанж могао рећи о пореклу федералне истраге о Трамповом наводном споразуму с Русијом, а не да је Асанж могао побити чињеницу да су Руси хаковали е-маилове чланова националног одбора Демократске странке и представника штаба Клинтонових Џон Подеста — ова информација је у једном тренутку процурила кроз сајт Асанж Викиликс.

Према њему, он вјерује да Асанж може «разоткрити ко је измислио лажну причу да је Трамп склопио споразум с Русијом».

Гиулиани, који је раније био градоначелник Њујорка, приметио је да још није сигуран да би могуће излагање Асанжове завере ублажило његову казну.

Недавно је творац Викиликса, који се седам година скривао у еквадорској амбасади, предан Лондонској полицији. То се поклопило са начином на који је ММФ издвојио милијарде за зајам Еквадору.

Сједињене Државе већ су тражиле изручење новинара и подигле оптужницу против њега.

Тагови: ;