Због сумње да је наводно починио ратни злочин против цивилног становништва, Златану Крстићу, родом из Урошевца, косовско Специјално тужилаштво одредило је полицијско задржавање у трајању од 48 сати.

Према сазнањима нашег листа, Крстић, који је осумњичен да је починио наводне ратне злочине на Косову током 1999. године, у селу Доње Неродимље у општини Урошевац, спроведен је у притвор у Приштини.

Крстић је одведен у притвор у веома тешком здравственом стању јер је претходно шест месеци провео у болници. Њему је потребна адекватна здравствена нега, тако да се бојим да у случају евентуалног продужетка притвора може доћи до најгорег — истиче његов бранилац, адвокат Дејан Васић.

Васић наглашава да Крстић нема никакве везе са догађајима за које се терети, јер у том периоду није ни боравио на Косову већ у Крагујевцу, где се одселио пре ратних дешавања.

Иако је у Урошевац и раније долазио код родбине, али и после рата, због вађења докумената, као што је то и сада био случај, Крстић никада раније није имао проблема, ни на прелазима нити у институцијама — додаје адвокат Васић.

У Основном суду у Приштини, у понедељак у 10 сати, када истиче четрдесетосмочасовно задржавање, Крстићу ће бити одређен притвор, или ће бити пуштен да се брани са слободе. Адвокат Васић опомиње на учестале, неосноване оптужнице против Срба за наводне ратне злочине на КиМ и додаје да је после ратних догађаја подигнуто више од двадесет оптужница против Срба са КиМ. За већину је доказано да су неосноване, појашњава Васић, док се тренутно воде поступци против четворице Срба.

Д. ЗЕЧЕВИЋ

http://www.novosti.rs

Тагови: ; ; ;