Потпредседник Владе Русије Јуриј Борисов и сиријски лидер Башар ел Асад разговарали су данас о руској помоћи у обнови економије Сирије. Том приликом је Борисов пренео Асаду велики поздрав из Москве.

„Доносим вам велики поздрав из Москве. Након нашег децембарског састанка, ми настављамо да радимо у складу са постигнутим договором и засад не одлажемо планиране догађаје. Убеђен сам да ће сви наши напори усмерени на обнову економије Сирије бити успешни“, рекао је Борисов на састанку са сиријским председником.

„Добро дошли, врло смо срећни збoг ваше нове посете. Током последња четири месеца разговарали смо о многим стварима, и оне су почеле да се остварују. Током ове посете разговараћемо о неким детаљима. Некад су ти детаљи веома важни. Надам се да ће сви договори са претходног састанка бити реализовани“, рекаo јe Асад.

Како је саопштено раније у кабинету потпредседника руске владе, након састанка са Асадом, Борисов ће се састати и са министром иностраних послова Сирије, замеником председникa Савета министара и другим високим званичницима.

Спутњик

Тагови: ; ;