Вулин: Односи министарстава одбране Србије и Русије на највишем нивоу

Односи између министарстава одбране Србије и Русије су на највишем историјском нивоу, а ове године је значајно повећан број планираних активности у оквиру билатералне војне сарадње, изјавио је министар одбране Александар Вулин на састанку са руским колегом Сергејем Шојгуом.
Вулин: Односи министарстава одбране Србије и Русије на највишем нивоу

„Могу само да се захвалим председнику Путину и председнику Вучићу због начина на који су остварили војно-технички споразум и због начина на који се он спроводи“, рекао је Вулин који се на одвојеном састанку у оквиру Осме безбедносне конференције у Москви састао са Шојгуом, саопштило је Министарство одбране.

Он је истакао да се све спроводи како је и договорено и да две земље имају разлога да буду поносне на односе министарстава.

То је шести сусрет министара одбране Србије и Русије откад је Александар Вулин преузео ресор одбране.

Министри су се сложили да је учешће на заједничким вежбама значајно за војске обеју земаља и посебно су истакли да се односи припадника Војске Србије и оружаних снага Руске Федерације на најбољи начин учвршћују на терену.

Министар Вулин је изразио забринутост због формирања такозване Војске Косова и захвалио се министру Шојгуу за доследну подршку Руске Федерације Србији.

Министар Шојгу је прихватио позив министра Вулина да дође у посету Србији. Његов долазак у Београд очекује се у току 2019. године.

Спутњик

Коментари: