Јутјуберка Сара Фанк пре две године можда је случајно снимила кофер у коме се налази тело једне од жртава Никоса Матаксаса, серијског убице са Кипра, који је признао кривицу за смрт 7 жена и 2 девојчице.

Док је на Црвеном језеру на Кипру снимала видео, камера је случајно забележила и кофер у води у коме се, мада то она није могла да зна, налазило тело.

Прошле недеље полиција је трагала за жртвама серијског убице Никоса Макатаксаса и пронашла остатке једне жене на дну језера. Тело, које се увелико распало, пронађено је у Митсеро црвеном језеру на Кипру, где је вода пурпурна због, сада затворених, британских рударских операција.

Након што је 35-годишњи убица рекао детективима да су три његове жртве бачене у токсично црвено језеро близу Никозије, људи су почели да спекулишу да ли се једно од тих тела налазило у коферу који је јутјуберка из Њујорка Сара Фанк случајно снимила током посете том језеру 2017. године.

У видеу који је ти снимила, она коментарише простор и каже: «Осећа се на смрт. Смрт се осећа у ваздуху, а тако је лепо».

Матаксас је ухапшен прошле недеље након што су полицајци пронашли тело жене у рударском окну. У питању је Мари Роуз Тибурцио (38) која је нестала прошлог маја, заједно са својом ћерком (6).

Матаксас, иначе грчки војни официр, пронашао је најмање две своје жртве преко сајта за упознавање. Још једно тело пронађено је у бунару, близу пољане коју користи војска.

Кипарска полиција верује да је Матаксас задавио једну од својих жртава након што је имао секс са њом.

Сумња се да је он такође убио Румунку Ливију Флорентину Бунеу (36) и њену ћерку Елену Наталију (8), које су нестале 2016. године.

Аријан Паланс Лозано (28), радница са Филипина, такође је можда једна од његових жртви.

Председник Кипра Никос Анастасиадес рекао је у петак да су жртве углавном биле странкиње које су на Кипар дошле да раде, ако и да се овакви злочини противе и њиховој земљи, и њиховој култури.

Истовремено, министар правде је поднео оставку.

Тагови: ; ; ;