Марш „Бесмртног пука“ и полагање венаца у Бањалуци

На Тргу палих бораца НОР-а у Бањалуци положени су венци на споменик жртвама фашизма поводом обележавања 9. маја — Дана победе над фашизмом.

Марш „Бесмртног пука“ и полагање венаца у Бањалуци

Венце су положили председница Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић, изасланик српског члана Председништва БиХ Радован Ковачевић, те делегације Владе Републике Српске, Вијећа народа, СУБНОР-а, амбасаде Русије у БиХ.

Венце су положили и генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић, заменик градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић, делегације логораша из Другог светског рата, организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, Оружаних снага БиХ и Трећег пешадијског пука Оружаних снага БиХ.

Обележавање Дана победе над фашизмом у Бањалуци почело је маршом „Бесмртног пука“ са Трга Крајине према Тргу палих бораца НОР-а.

У колони су били и и председница Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић, делегација Владе Републике Српске, амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов, а учесници су носили слике својих предака, учесника Другог светског рата, заставе ратних јединица и транспаренте са пригодним порукама, ради подсећања на војнике и цивиле из НОР-а који су дали животе у борби против фашизма.

Коментари: