Реаговања из Србије: Када неправда постане закон, отпор је дужност

Више политичких партија из Србије осудило је данашњу осуђујућу пресуду лидерима Демократског фронта Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу у монтираном процесу за тзв. државни удар.

Реаговања из Србије: Када неправда постане закон, отпор је дужност

Владимир Ђукановић, члан Председништва Српске напредне странке, казао је да је пресуда злочиначка и изречена по мафијашком принципу.

„Мило Ђукановић је са својом бандом одлучио да до краја угуши било какву помисао Србима да се боре за своја права, али, ипак, после овог злочина, уверен сам да права битка и борба за истинску Црну Гору тек предстоји. Андрија Мандић и Милан Кнежевић, али и сви остали којима је на правди Бога пресуђено у овом кафкијанском процесу постали су савремени српски јунаци. Када неправда постане закон, отпор је наша дужност,“ казао је Ђукановић.

Реаговања из Србије: Када неправда постане закон, отпор је дужност
Владимир Ђукановић:

НСП: Објава рата Србији

Из Народног слободарског покрета саоштено је да је данашња скандалозна пресуда у случају тзв. државног удара у Црној Гори равна објави рата Србији.

„Осудити најважније политичке лидере Срба на казне затвром значи потпуно политички обезглвити наш народ у Црној Гори. Уз њих осуђени су идруги Срби као и држављани Србије који су послужили као глинени голубови у намештеној игри криминалног режима Мила Ђукановића и страних обававештајних служби и њихових помагача из Србије“, истакли су из овог покрета и додали:

„Ми захтевамо да власт у Србији почне да се понаша адекватно ситуацији и да моментално повуче драконске контра мере. Све сем прекидања дипломатског односа са Црном Гором, као и увођења санкција овој држави означава саучеништво у физичком сатирању нашег народа. Такође, ми Слободари захтевамо хитну истрагу унутар безбедносног система Србије како би се утврдило ко је у дослуху са црногорском криминалном влашћу у њиховом мафијашком хоботницом“.

 

Одбор за одбрану Андрије Мандића: Казна читавом српском народу

Одбор за одбрану Андрије Мандића и осталих посланика у Скупштини Црне Горе најоштрије осуђује срамотну пресуду оптуженима на процесу поводом наводног државног удара.

„Реч је о казнама досуђеним читавом српском народу. Послије 200 рочиста разнесена је оптужница, показано да није била заснована на доказима, а сведоци су разобличени или оптужују режим за тортуру,“ наводе из Одбора.

Према њиховим речима, пресуда је дисквалификовала црногорско судство и приказала Ђукановићеву државу као сцену организованог терора.

„Позивамо међународне установе и велике силе да учине све како би Ђукановићев режим био неутралисан и демонтиран, политички осуђеници рехабилитовани, а српском народу враћена права. Позивамо Републику Србију да обавља своје међународне обавезе заштите универзалних права и слобода својих грађана и српског народа,“ закључили су.

ДСС: Београд да заштити Србе у Црној Гори

Држава Србија не сме да остане нема поводом пресуде суда у Подгорици и изречених затворских казни групи српских држављана, међу којима су лидери српског народа у Црној Гори и опозиционог Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, саопштено је из Демократске странке Србије.

 

Како се наводи, чланом 13. Устава Србије прописана је обавеза Републике Србије да „штити права и интересе својих држављана у иностранству“.

„Председник Републике и Влада не смеју да ћуте док се држављани Србије сурово прогоне. Од стране криминалног србомрзачког Ђукановићевог режима монтирани процес „државни удар“, чије су жртве осуђени српски држављани, представља врхунац обрачуна са српским народом у Црној Гори. Насилним уклањањем лидера Срба у Црној Гори и бораца против тиранског режима, монтенегрински конвертит Мило Ђукановић покушава да зада одлучујући ударац свим чуварима српства у Црној Гори,“ наводи се у саопштењу.

Изражавајуђи пуну подршку свим осуђенима, Демократска странка Србије се нада да ће српски народ у Црној Гори да разуме да је политички монтираним процесом против њихових представника дара превршила меру и да ће наћи начин да се одупре прогону и смени мафијашку власт.

Српски покрет Двери: Пресуда у монтираном процесу у Црној Гори је наставак репресије над Србима

Српски покрет Двери сматра да је пресуда Братиславу Дикићу, те Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу и осталима , која је изречена данас у Подгорици за покушај такозваног државног удара на дан парламентарних избора у Црној Гори, нелегитимна јер је донета у једном монтираном процесу.

„Сматрамо да је ово наставак репресије над Србима и да оптужени нису могли имати фер и поштено суђење, с обзиром на целокупну ситуацију у Црног Гори и србофобију која не јењава“, наводе из Двери.
Постоје основане сумње, додају, да је овај “покушај тероризма” инсцениран како би власт у Црној Гори добила те изборе, али и како би уз помоћ атмосфере страха и оптужби учврстила своју ауторитарну владавину и појачала своју већ отворену србофобију.

„Оно што посебно забрињава је то да су међу осуђенима и лидери опозиционог Демократског фронта што додатно даје на снази тези да је ово један монтирани политички процес, а све у сврху јачања антисрпске власти у Црној Гори“, истичу у саопштењу.

Реаговања из Србије: Када неправда постане закон, отпор је дужност

Српски покрет Двери позвао је српске власти да буду одговорне и да стану уз Србе у Црној Гори, који се налазе под тешким репресивним мерама црногорских власти.

СНП „Наши“ најоштрије осуђују срамну пресуду Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу

Мафијашки режим Мила Ђукановића прогласио је данас кривим лидере Демократског фронта Андрију Мандића и Милана Кнежевића у монтираном процесу познатом као „Државни удар“ и осудио их на по пет година затвора, оцијенили лу из покрета СНП „Наши“.

„Прогон Срба у Црној Гори достиже своју кулимнацију у којој људска права за Србе практично и не постоје.

Реаговања из Србије: Када неправда постане закон, отпор је дужност

Сепаратистичко криминалне структуре које схватају да се њиховој владавини ближи крај покушавају да на овај начин заплаше све грађане и угуше сваки вид отпора“, нагласили су из овог покрета и закључили:

„СНП “Наши” позива све грађане у Црној Гори да се укључе у сваки вид протеста и грађанске непослушности како би коначно са власти био срушен Мило Ђукановић и његова мафијашко сепаратистичка камарила“.

Антић: Данас је кажњен читави срспки народ

Чедомир Антић ипред Одбора за одбрану Мандића и осталих посланика у Скупштини Црне Горе најоштри је осудио срамотну пресуду оптуженима на процесу поводом наводног државног удара.

„Реч је о казнама досуђеним читавом српском народу. У самом поступку потпуно су разобличени сведоци, после 200 рочишта разнесена је оптужница, при чему је показано да она није била заснована на доказима. Пресуда је дисквалификовала црногорско судство и приказала Ђукановићеву државу као сцену организованог терора“, казао је Антић.

Ова пресуда, према његовим речима, долази као нови удар на права српског народа у Црној Гори, слободу свих грађана ове државе, али и као удар на вредности за које се залаже Европска унија.

Реаговања из Србије: Када неправда постане закон, отпор је дужност

„Захтевамо хитно поништење донете пресуде у овом монтираном процесу, а одмах затим и процесуирање одговорних, почев од тужиоца, па све до председника Црне Горе Мила Ђукановића. Интервенција великих сила је неопходна у заштити не само политичких, већ и људских права Срба у Црној Гори. Најоштрије осуђујемо неодговорно и неозбиљно понашање српских власти, посебно Александра Вучића и Ивице Дачића, за које подозревамо да су саучесници црногорских власти у овом злоделу“, закључио је Антић.

Козарски: Српски народ у ЦГ трпи монструозну тортуру

На моју велику жалост, српски народ у Црној Гори трпи изузетно монструозну тортуру од стране криминогених структура инсталираних у систему државе. Да ми је неко пре 20 година рекао да Црна Гора може постати анти-српска држава, сит бих се исмејао, реаговао је на своју Фејсбук страницу Бошко Козарски, колумниста ИН4С-а и менаџер прве руске међународне школе „Валентина Терешкова“

Реаговања из Србије: Када неправда постане закон, отпор је дужност
Бошко Козарски (фото : Лола Ђорђевић)

„Ипак, ничија није до зоре… До свијетле мајске зоре..“, написао је Козарски.

ИН4С

Коментари: